Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İspanya Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez Barda'yı makamında kabul etti.

Görüşmede 2018 yılında Türkiye ve İspanya'da ki ticaret hacminin 13 Milyarmasında geçtiği belirtildi.

Büyükelçi Juan Gonzalez Barda'ya, İstanbul Başkonsolosu Alvaro De La Riva Gülen De Frutos ve Fahri Konsolos Hasan Akıncıoğlu eşlik etti.

Turizmin Nasıl Yönetildiğini Öğrenmek İsteuz

Büyükelçi Barda, büyük bir delegasyon olarak Antalya'ya geldiklerini ve turizmin nasıl yönetildiğini görmek istediklerini söyledi. Her hafta Antalya yeni turizm rekorlarının kırıldığını duyduklarını belirten Büyükelçi, tebriklerini Vali Karaloğlu'na iletti.

Ziyarette iki ülke ilişkilerinin ağırlığı olarak İstanbul, Ankara Madrid, Büyükelçi Barda’yı Barselona ekseninde gittiğini ifade eden Barda, “Biz bunun dışında başka illerde de bu ilişkilerin nasıl olması gerektiğini ziyaret ediyoruz. İlişkilerin üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları gibi kuruluşlar üzerinde geliştirilebileceğini düşünüyorum. İspanya'nın da Akdeniz ülkesi olması bekleniyor biz İspanyollar kendimizi Türklere çok yakın hissediyoruz. İlişkilerimizin daha fazla olmasını ve derinleştirmek isteuz ”dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ve bu sene iyi bir sezon geçirdiklerini ifade ederken, “Antalya ve İspanya'da turizm alanında tatlı bir rekabetimizde var. Birbirimizi takip ediyoruz. Türkiye turizmi, Antalya turizmi 2016'da ki krizden sonra hızlı bir çıkışa başladı. O süreç devam ediyor. 2019 yılında Antalya turizmde% 17'lik bir büyüme gerçekleştirdi. Son 3 yıldır büyümemiz çift haneli olarak devam ediyor. 20.08.2014 tarihinde dünyanın 9.Resort Turizm Kongresi'nde piyasalarda bağlantı kurmadık görüşmelerde 2020 yılında da çift haneli büyümeyi gerçekleştirebileceğimizi tahmin ediyoruz ”dedi.

Ticaret Hacmimizi Büyütmeliyiz

Türk ve İspanyol insanının birbirine benzediğine değinen Vali Münir Karaloğlu, “İki tarafta Akdeniz insanı, sıcakkanlıyız. Bizde İspanya’ya gittiğimizde kendimizi çokta yabancı hissetmiyoruz, rahat ediyoruz. İspanya ve Türkiye’nin şu anki üst düzey siyasi ilişkileri, çok güçlü ekonomik ve ticari ilişkileri var. Bugün rakamlara baktım 2018’deki ticaret hacmimiz 13 Milyar Doları geçmiş. Bunu daha çok büyütebiliriz. Birlikte çalışırsak özellikle bu şehirlerarası ilişkiyi daha güçlü kılarsak büyütebiliriz. Antalya ile İspanya’nın Akdeniz sahillerinde ki şehirlerine baktığımızda gerçekten çok fazla ortak özelliğimiz var. Ortak özelliklerimiz üzerinden kuracağımız ilişkiler var. Biz eskiden İspanya turizmde bu kadar ileriye nasıl gitti diye bakar ve örnek almaya çalışırdık. Geçen sene ispanyadan bir heyet gelmişti onlarda Antalya 2016 krizinden sonra bu kadar büyümeyi nasıl gerçekleştirdi onu öğrenmek için Antalya’ya gelmişler. Birbirimizden öğrenebileceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Barda Türkiye ile İspanya'nın üçüncü ticaret partneri oldum ve aynı zamanda askeri ilişkiler kuruluyor ortaklaştığını söyledi. Büyükelçi Barda, Vali Münir Karaloğluna İspanya'yı ziyaret edip etmediğini ve hangi İspanyol takımını tuttuğunu sordu. Vali Karaloğlu, İspanya'yı ziyaret etmekte ancak bir tek Madrid'e gitmediğini bu yüzdende Barselona'da takımını tuttuğunu belirtti.

Vali Münir Karaloğlu, Büyükelçi, Barda'ya Aspendos Antik Tiyatrosu'nun yerindeki bir tablo hediye etti.

e-Haber Ajansı (e-ha)