Törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Demircan, kütüphanelerin çocukları okumaya ve araştırmaya yönlendirmek gibi bir misyonu olduğunu söyledi. Bugün kütüphanelerin, çocukların toplanıp ders çalıştıkları yer gibi durduğunu belirten Bakan Yardımcısı Demircan; "Olsun. Onlar derslerini çalışacak, biz de içeriği olabildiğince onların ihtiyaçları üzerinden göreceğiz ve aklındaki sorulara cevap vereceğiz. Bu merakı ve araştırma gayreti bir inovasyona, sonra bir girişimciliğe dahil olmalı ki yaşadığı hayatta kendisine, çevresine refah üretsin" dedi.

Hedeflerinin, bilgiyi, teknolojiyi adaletle yorumlayacak, yaşadığı dünyaya değer üretecek bir gençliği ve geleceği inşa etmek olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Demircan, gençliği daha fazla hayatın içine çeken, daha fazla düşündüren, daha fazla insanla buluşturan bir mekanizma kurulması noktasında herkese görev düştüğünü dile getirdi.

"KİTAPLARI RAFLARA DİZMEKLE GÖREVİMİZ BİTMİYOR"

Kütüphanelerin sadece kitapların sergilendiği, ders çalışılan yer olmaması gerektiğini dile getiren Demircan, "Acaba çocuklara kültürel bir aktivite yapabilir miyiz? Belli insanları onlarla buluşturacak bir mekanizma yapabilir miyiz? Çocuklara kültür sanat faaliyetleri yapabilir miyiz? Hatta daha küçük yaşta olanlara kodlamayla ilgili bir şey yapabilir miyiz? Bu da bizim yeni vizyonumuz" diye konuştu.

Türkiye'de bin 177 kütüphane olduğunu belirten Demircan şunları kaydetti:

"Şunu kabullenmeliyiz ki kitapları raflara dizmekle görevimiz bitmiyor. Yeni yeni aktivitelerle kütüphaneleri canlandırmalıyız. Hedefimiz bu, misyonumuz bu. Kültüre, sanata emek vermek uzun soluklu bir iş, hemen görülmez ama gelecek de ancak eğitim ve kültürle inşa edilir. Bir yandan altyapıları yaparken, yollar, barajlar, havalimanları yapılırken, öte yandan eğitime, kültüre, sanata destek verip insanların geleceğine yatırım yapmak da çok kıymetli."

e-Haber Ajansı (e-ha)