"Eğitim YA DA Eğitim" dergisinin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Diyalektik olarak 'ya da' kelimesiyle aslında başka perspektifler ve bakış açıları da var demeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz bakış açısının dışında bakış açılarına davet ediyoruz. Bir meseleye 'şudur' ya da 'budur' demek yerine hem 'o' hem de 'o' demek istiyoruz" dedi. Dergiyi çıkartırken aslında çok büyük bir beklentilerinin söz konusu olmadığını ifade eden Selçuk, hayatın bütünlüğü içerisinde renklerden bir rengi boyutlardan bir boyutu tamamlamak ve güzelleştirmek için böyle bir çabanın içerisinde girdiklerini söyledi.
Bu çabanın sonucunda da öğretmenlerle aralarında olan bağların kılcal damarlara kadar ulaşabilmesi için küçük bir gaye edindiklerini dile getiren Selçuk, "Eğitimin aslında hayatın tüm sahneleriyle alakalı olduğunu, eğitimin yalnızca sınıfın içerisinde bazı kazanımların öğretimi meselesi olmadığını, hayat sahnesinin tüm boyutlarını içermesi gereken bütünlüklü bir yaşam görüşüne ihtiyacı olduğunu ve bugünkü dünyaya baktığımızda da eğitimi eğitmek ihtiyacı olduğunu fark ediyoruz. Bu yüzden buna bir neşe ve güzellik katalım diye böyle bir çabamız oldu" diye konuştu. Bu çabayı sergilerken öğretmenlere, velilere ve kendilerine, "Kültür ve sanat olmadan insan kendi kemalatını yaşayamaz" mesajını verdiklerinin altını çizen Selçuk, insan varlığının gayesi olan yolculuğun serüveninin daha neşeli, kaliteli geçebilmesi ve kamil insan olma yolundaki ortak hedefin gerçekleşebilmesi için bazı araçlara ihtiyaç olduğunu, bu dergilerin bir şekilde insanların birbirleriyle olan bağının kelimeler vasıtasıyla derinleşmesini ve aralarındaki muhabbetin gelişmesini sağlayacağını vurguladı.
Selçuk, dergiyi çıkarmalarının nedenlerine değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün bir arada olmak için, öğretmen odalarında olmak için ve ortak bir konuşma mevzu konusunda belirli bir içeriği paylaşmak için buradayız. Elbette çocuklarımız için buradayız. Hayatın bu bütünlüğünü ortaya koyup duyguyu, düşünceyi ve eylemi birleştirmek için buradayız. Eğer insanın yaratılışta sahip olduğu duygu, düşünce ve hareket bütünlüğünü birleştirmek için buradayız. Eğitimi kavram dünyasına sokamazsak sadece belirli soruların cevaplandığı ve insan yetiştirmek yerine sınava adam hazırlama gibi bir amacın gerçekleştiği bir çerçeveye sıkışır kalırız. Bütün okullarımızda ve öğretmen eğitimlerimizde bu ülkenin değerlerini, kıymetlerini, sanatçılarını, bütün insanlarını, ülkenin tarihsel ve güncel birikimini öğretmenlerimizle daha çok konuşmalıyız. Bu isimlerin çabalarını çok daha iyi görmeliyiz."
e-Haber Ajansı (e-ha)