İSTANBUL (e-ha) Deprem sonrası yangınlar yanan mumların, lambaların, kombilerin, sobaların ve buna benzer ısıtıcılar ve patlamış gaz hatların ve elektrik tesisatlarındaki arkların sebep olayı anımsatıyor, orada planlandıdi: "Deprem içerisinde yer alan doğalgazın çevreyi temizleyebiliyor ateşle veya kıvılcımla karşılaşınca patlamalar ve yangına gelişiyor.
e-Haber Ajansı (e-ha) editörünün kaynakağından yönlendirildiği sırada; İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM), deprem sonrası çevre tehlikesi ile ilgili açıklama geldi. İstanbul Rumeli Üniversitesi RUPAM Müdürü ve Öğretim Üyesi Dr. Süleyman ÖZMEN, RUPAM Koordinatörü H. Murat LEHİMLER ile Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat KALELİ'nin de ekip çalışması ciddi uyarılar geldi.
RUPAM'dan yapılan açıklamada; "Kentsel bir bölgede meydana gelen büyük bir depremin, o zaman büyük bir depremin var", o zamanki, depremde şu anda mevcut olan tahribata eklenmiş ilk bir usul oluşturduğunu, büyük olabilir ve mal kaybına neden olabilir. çıkmasa dahi, yapıyı temizleyerek daha ileride açıkların yapılması gerekiyor, yapılmaması gerekenler: Deprem'in hasar görmesi, yapıyı olumsuz yönde etkilemesine karşı hasarsız olandan daha savunmasız kılar. '' ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, deprem sonrası yangınlara yanan mumların, lambaların, kombilerin, sobaların ve buna benzer ısıtıcılar ile patlamış gaz hatların ve elektrik tesisatlarındaki arkların sebepleri olayı anımsatıyor, orada bulunduğumda: , ortamdaki açık ateşle veya kıvılcımla karşılaşınca patlamalar ve yangına şu anda gelir var ... Bu da binanın bir odası veya yakındaki yerlerde olabilirler neden olabilir. Bir depremden sonra da dört yangından biri doğalgaz sızıntısı ile birlikte. borularının içinde kalan gazlar risk oluşturma.Bu riski ortadan kaldırmak için deprem durumu borunun içinde kalan gazın tahliye edilmeden önce, alev görmeyince gazı direkt olarak kesen sistemlerin olduğu yerlerde. ''
RUPAM'ın açıklamasında vurgulamak için deprem esnemesi yangın söndürme sistemlerin de zarar görüp çalışmaz hale gelmesi gerekiyor. '' Aynı zamanda, yangınla yaklaşede olduğu su kaynaklarının da zarar görmesi durumu su kaynağını isteğiniz olacaktır. Bu konular da halkımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz '' ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul'da sona eren bir vakıf üniversitesidir. Toplumun arz eden bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, uzmanlaşmış, uzmanlaşmış, topluma yararlı, çalışanların yetiştirilmesi hedefleyen bir yüksek eğitim kurumu ve mükemmeliyet merkezi olma amacını taşımaktadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi 2019-2020 eğitim fakültesi 4 Fakültede 13 Bölüm, 1 Yüksekokul, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 14 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 11 Program, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı 2 yılında üniversite eğitimi. 2020- 2021 eğitim öğretim üyesi tıp fakültesi ve hukuk fakültesinin planlama planı.
e-Haber Ajansı (e-ha)