Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri, tam kapanma kısıtlamalarını fırsata dönüştürerek, ana arterler üstünde batçıklarda temizlik çalışması başlattı.
Bursa'nın estetik bir kent benzeri yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokaklardaki görüntü kirliliğinin önüne geçmek için yoğun bir mesai harcıyor. Pandemi ile mücadele etmek tam kapanmayla birlikte trafiğe yeni araç söylemek iyi azalmasını fırsata çeviren Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri, yasaklar boyunca ana arterlerdeki 13 batçıkta temizlik çalışması planladı. İzmir Yolu ve Mudanya yolunda bulunan 6 noktadaki batçık, ikinci etap ise Ankara yolunda bulunan 7 noktadaki batçıkta temizlik yapılacak.
Temizlik duman çıkan araçlardan çıkan egzozları ve deneyeklerden sıçrayan çamurla kirlenen tüp duvarları ile oto bariyerler gece aracı başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar ayak çalışma ile temizleniyor.
Toplam 15 kişilik ekip aracı ve 2 adet duvar yıkama aracı, 1 adet bariyer yıkama aracı, 1 adet vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet su tankeri, 1 adet sepetli vinç, 2 adet yol kapatma aracı yapılan çalışmalara Orhaneli Kavşağında başlandı. Ramazan Bayramı'na kadar tüm batçıkların temizlenmesi hedefleniyor.
e-Haber Ajansı (e-ha)