Gaziantep Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Vali Davut Gül'e nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Gül, muhtarların gününü kutlarken muhtarlar gününü kutlarken muhtarların devletin yüzü olarak görev yaptığını kaydetti.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Muhtarlarından gelen talep, öneri ve liderliği takip ediyor oluyoruz. Onu söylenilen anında çözülmüyor ama kesinlikle onu alınıyor. İmkânlar yaparakinde söyledikleriniz mutlaka çözüme kavuşur ”dedi.

Aktaran Gül, “Yeni bekçilerimiz göreve başladığın bu konuda daha da azalacak. Bekçilerimiz, jandarma ve polisimiz görevlerini yapıyor ama vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Vatandaşlarımızın gerek ihbar noktasında gerekse de o mahalle ruhunun neticesinde anlamında duyarlı olmaları önem arz ediyor. Uyuşturucu konusunda gelen şikâyetler hem polisiye konusunda gerekli takipler yapılıyor, hem de buna olan masallarda kalkması için çocuklarımız daha çok spor yapıcısını, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içeriğini alıştırıcı mekânlar oluşturmaya çalışıyoruz ”diye konuştu.

Gül, Türkiye ile ABD arasında bir dağıtım noktasında değerlendirmelerde bulundu, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderimiz bir planlamalığı vardı. Siyasetin, sivil toplum örgütleri, iş dünyası kısaca tüm milletin tamamının Barış Pınarı Harekatı'na destek vermesiyle, milli birlik ve beraberlik alanında güçlü ordumuzun başarılı olmuş almasıyla bu sonuca ulaşıldı. Türkiye sınırında terörün barınmasına müsaade etmeyecek bir tane büyük bir hazırlıklık ve dosta düşmana göstermiş oldu ”ifadelerini kullandı.

Başkan Titiz ise Vali Gül'e misafirperverliği için teşekkür ederek başarılı çalışmalarının dilediğini diledi. Titizlemeyi Barış Pınarı Harekâtı'nda yapılan anlaşma anlaşması ile tüm muhtarlar önce onur duyduklarını ve yüreklerinin kabardığını sözlerine ekledi.

Akşam saatlerinde gezinmeyi ziyaret ederken yarım saat sürdü.

E-Haber Ajansı