ANKARA (e-ha) – TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe, Gaziantep’te cami inşaatı iskelesinin çökmesiyle enkaz altında kalan İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ülkemizde her an her yerde bir kazaya kurban gitmeniz mümkün” dedi.

Gökçe, yaptığı açıklamada, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin yaptırdığı ve uzun süredir inşaat halinde bekleyen cami inşaatı iskelesinin çökmesiyle enkaz altında kalan İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirdiğini söyledi. Uzun süredir ülke gündemine oturan ve olumsuzluklarla sonuçlanan "büyüklük kavramının" bir kez daha iflas ettiğine dikkat çeken Gökçe, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin ikinci büyük camisi olacağı söylenen cami inşaatı iskelesinin uzun süredir kurulu bir halde bekletildiği ifade edilmektedir. Fiziki şartların etkisiyle iskelenin yıpranıp bozulacağı, güvenli olma durumunu kaybedeceği açıktır. Bu cami küçük olsa (ihtiyaç olup olmaması da ayrı bir konu) bitmiş olacak, meslektaşımız da yaşamını kaybetmeyecekti. Vazgeçin bu büyüklük sevdasından. Bu anlayış çok sayıda insanımızın yaşamını yitirmesine neden olduğu gibi, ekonomimizin çöküp krizle baş başa kalmamıza da neden oldu. Büyük cami, büyük havaalanı, büyük hastane, büyük saray... İhtiyaç temelli düşünün. Meslektaşımız Korkut Küçükcan’ı kaybetmiş olmaktan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Sorumluların hesap vermesini talep ediyoruz.”

e-Haber Ajansı (e-ha)