KATAR (e-ha) - 100’den fazla ülkeden 2,000’den fazla eğitimci, karar verici ve uzman önümüzdeki ay Doha’da “Öğren-ME, Yeniden öğren: İnsan olmanın anlamı” teması etrafında biraraya geliyor.
Okul, çocuklara mutlu olmayı öğretmeli mi? Yapay zeka sonrasında öğretmenlerin modası geçecek mi? Nörobilimin son keşifleri çocuklarımızın daha zeki olmasını sağlayacak mı? Ne öğrendikleri gerçekten öğrencilerin umrunda mı? Okulların not sisteminden kurtulması gerekiyor mu? Öğrenciler, gelecekteki maaşlarının bir kısmını, daha yüksek bir eğitim için teminat olarak ayırmalılar mı?
e-Haber Ajansı (e-ha) editörünün kaynağından aldığı bilgiye göre; Bu soruların tamamı; önümüzdeki ay düzenlenecek, eğitimin geleceğini “Öğren-ME, Yeniden öğren: İnsan olmanın anlamı” teması etrafında yeniden hayal edip tasarlayacağımız Dünya Eğitimde Yenilik Zirvesi’ndeki tartışmaların merkezinde olacak.
Büyük ve hızlı teknolojik değişimlerle birlikte evrilen dünya bağlamında, bizi benzersiz şekilde insan kılanın ne olduğu üzerinde yeniden düşünme vakti. 200’den fazla konuşmacının yer alacağı 150 oturum; geleceğin eğitimine ilişkin konuşmaları ve aynı zamanda 21. yüzyılı parlatmak için öğrendiğimizi unutup yeniden öğrenmemiz gereken davranışları, yetkinlikleri ve nitelikleri şekillendirecek.
WISE CEO Stavros Yiannouka, “Eğitimde, doğal olarak ne öğrenmeliyiz konusuna odaklanıyoruz. Öğrenmeme konusunun da çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Nasıl yaşadığımız, nasıl çalıştığımız ve birbirimizle nasıl etkileşim içinde olduğumuz konusundaki varsayımlarımıza meydan okuma zamanı…” dedi.
WISE 2019; öğrenmek için ihtiyaç duyduğumuz duygusal yetkinlikleri nasıl yeniden öğrenirizden başlayıp, refah okulda öğretilmelimiye uzanan, global eğitim teknolojisi trendlerinden bunların inovasyon üzerindeki etkilerine kadar eğitim üzerinde baskı kuran bir çok konuyla birlikte eğitimin karşı karşıya olduğu güncel trendleri de masaya taşıyacak.
e-Haber Ajansı (e-ha)