Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Gününü kutladı. Basın hürriyetini sağlayan Anayasamızın 28. Maddesi gereği; “Basın hürdür, sansür edilemez” Ve yine “Bilim ve sanat hürriyetini sağlayan anayasamız 27 maddesinde; “Herkes, bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, açıklama, yayma ve bu alanlarda her türlü araştırma hakkına sahip” olmasının yasal güvenceler olduğunu açıklayan Başkan Sarılar; “Ülkemizde başta TRT olmak üzere bazı basın kuruluşları üniversitelerce onaylı yerli ve milli ilmi keşifleri vermekte olup bunlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bunlar ülkemizin eğitim ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Ancak bazı haber Ajansları ise üniversitelerce onaylı yerli ve milli ilmi keşiflere sansür uygulamaktadır. Kamu yararına aykırı hareket eden bu basın kuruluşlarını ise kınıyorum” dedi.
“ABD ve AB ülkeleri ilmi keşif sahiplerinin eserlerinin önünü açıyor. Ve ABD ve AB ülkeleri onun için gelişiyor, zenginleşiyor ve o ülkelerde işsizlik azalıyor” diyen Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR; “Oysa ülkemizde “Yerli ve Milli İlmi “ keşiflerin okutulmasına dokuz ayrı üniversitenin matematik bölüm başkanlıkları onay vermesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı okutmuyor. Bu yerli ve milli ilmi eserlere karşı bir sansürdür” dedi.
Fikir ve Sanat Eserler Kanunu muhteviyatına göre; “Teoremler” ifade tarz ve anlatım içeriği dâhilinde eser statüsünde koruma altına alınmakta, bunların ispatına yarayan denklemler ise koruma kapsamı dışında tutulmakta ve eser olarak kabul edilmediğini açıklayan Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim SARILAR; İşte Milli Eğitim Bakanlığı yetkisini “Denklemler” üzerinden kullanarak ilmi eserimizin “eser niteliği taşımadığını” söylüyor. Oysa denklemler “Teoremlerin” ispatında kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Yatay ve Dikey Elips 2 (Sarılar Dönengesi) deki “Teoremleri” görmemezlikten geliyor. Oysa bu haksız uygulaması; “Üniversitelerce doğruluğu ve orta öğretimde okutulması onaylı” ilmi keşif ve eserimizi “dünyada umuma tecavüze ve yağmaya” açık hale getirecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini Milli Eğitim Bakanlığının tarihe bu şekilde geçme olasılığına karşı bu hatalı işlemlerinden dönmeye ve hatalarını düzeltmeye davet ediyorum.
Bu teoremlerim sarılar dönengesi ve elipsin kullanım alanlarında örneğin; “Uçak, gemi, otomobil, İHA, SİHA, İDA gibi birçok alana ait çizim ve hesaplamalarında ölçümlerin doğru olarak bulunmasında kullanılabilecek ve ülkemize bu alanlarda üstünlük sağlayacaktır.
Böyle bir eseri haksız olarak “dünyada umuma tecavüze ve yağmaya” açık hale getirilmesi ülkemizin milli çıkarlarına aykırıdır.
Biz Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına yaptığımız ilmi keşiflerimize ait eserimizin değerlendirilmesi ile ilgili müracaat neticesi Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının emirleri gereği bir üniversitemizce görevlendirilen bilirkişi raporunda aynen; “Eserin Ders Kitaplarında Yer Alması ve Eserin Orta Öğretimde Seviye Belirlemesi ile ilgili 8 (sekiz) üniversite Lise 4 Analitik Geometri Derslerinde konun işlenebileceğini söylemektedir. Şu anda liselerde Analitik Geometri diye bir ders yoktur” diye bilirkişi tarafından rapor verilerek ilmi keşiflerimin “eser” olduğu kayıtlara geçirmiştir. Eserimiz 2017 yılında FSEK muhteviyatını içerecek şekilde kitap halinde basılıp biçimlendirilerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun koruması altına alınmıştır.
Milli ilmi keşiflerin orta öğretimde üniversitelerce okutulma gerekçesi olan elipsin alan formülünün 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca müfredattan çıkartılması matematik müfredatını bilgi yazılım çağının dışına çıkartmıştır.
Dünyada her şey bir altın oran üzerine inşa edilmiştir. Bu çember, sarılar dönencesi, elips ve her çeşit üçgenlerle ilişkili bu oran elipsin alan formülü içindeki alan oranı (b1/ r) ile vücut bulmaktadır.
Bilgi yazılım çağına uygun bir müfredat için mutlaka elipsin alan formülüne ihtiyaç duyulacak ve öngörüm o ki elipsin alan formülü bilgi yazılım uyumlu müfredat için tekrar müfredata konulacaktır. Yakın tarih buna şahit olacaktır. “Çünkü ilim yetki ile sınırlandırılamaz. Bilimsel olan üniversitelerin görüşlerine itibar etmek gerekir”
Youtubede izlediğimiz kadarıyla gelişmiş ABD ve AB gibi ülkelerin orta öğretimlerinde elipsin alan formülü okutulmaktadır.
e-ha
Herkes, Bilim ve Sanatı Serbestçe Öğrenme ve Öğretme Hakkına Sahiptir
Milli ilmi keşiflerin orta öğretimde üniversitelerce okutulma gerekçesi olan elipsin alan formülünün 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca müfredattan çıkartılması matematik müfredatını bilgi yazılım çağının dışına çıkartmıştır.

21 Temmuz 2022, Perşembe - 11:32