Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz ve koruma memurlarının yeni üniformalarının tanıtım programına katıldı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İncek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Gül, “Sadece insan hak ve onurunu gözeterek, koruyup geliştirerek hukuk devleti ilkesini tam anlamıyla sağlamış oluruz. Hukuk devleti, belli bir grubun, imtiyazlı bir sınıfın kendini rahat ve güvende hissettiği değil, ülkedeki bütün vatandaşların kendisini güvende, adaletten ve hukuktan emin hissettiği devlettir. Tüm yaklaşımlarımız bu paradigmada olmak zorundadır. Bu konudaki mevzuattan, uygulamadan, eğitimden kaynaklı hangi eksiklik varsa buna kafa yorarak çözmeliyiz” dedi.

Gül, insan onurunu gözeten, suçu ne olursa olsun hükümlüye insanca muameleden asla taviz vermeyen bir sistemin hukuk sınavında sınıfı geçmesi anlamına geleceğine dikkati çekti. Konuşmasında mahkumların, halen toplumun bir parçası olduğunu ve insan onuruna uygun şekilde muamele görmeleri gerektiğinin altını çizen Gül, ceza infaz kurumlarının toplum güvenliğinin de teminat altına alındığı ve suçun önlenmesine yönelik profesyonel yaklaşım ve uygulamaların gerçekleştiği kurumlar olduğun belirtti. Bakan Gül, “Ceza infaz kurumunda çalışan tüm personel; çok özel, yetkin, her şeyden önemlisi en yüksek insani vasıflar ve karaktere sahip bir kadrodur. Bu kadro adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin teminatıdır.” ifadelerini kullandı.

İnfaz ve koruma memurlarının zor ve yoğun bir görev ifa ettiğini dile getiren Gül, şöyle devam etti:

“Bunun yanında emekli olduktan sonra silah taşıyabilme talebi de yerine getirildi. İlerleyen dönemde haklı beklentilerin bir kısmının daha çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz. Ceza infaz kurumlarında çalışan, denetimli serbestlik müdürlerimiz, cezaevi müdürlerimiz, idarecilerimiz, tabip ve diş hekimlerimizin özlük hakları da bizim çalışma başlıklarımız arasında. İlgili Bakanlıklarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

YENİ ÜNİFORMALAR İŞYURTLARINDA DİKİLECEK

Bakan Gül, infaz koruma memurlarının giydikleri üniforma ve botlardan yana şikayetlerinin olduğuna dikkati çekerek, bunun üzerine yeni üniforma ve botlarla ilgili çalışma yapıldığını bildirdi. Yeni üniforma ve botların Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca üretileceğini vurgulayan Gül, "Cezaevlerinde 50 bine yakın hükümlü ve tutuklu meslek sahibi olmaktadır. Çünkü amaç dışarı çıktıktan sonra bu kişilerin topluma entegre olmasıdır. Meslek bilenlerin mesleğini icra etmesi, bilmeyenlerin meslek öğrenmesi ceza infaz politikamızın önemli bir parçasıdır” dedi.

Konuşmaların ardından infaz ve koruma memurlarının yeni üniformalarının tanıtımı yapıldı. Yazlık, kışlık ve dış giyim olmak üzere üç çeşit hazırlanan koyu lacivert ağırlıklı üniformalarda, ‘İnfaz Koruma’ ibaresi yer alıyor.

e-Haber Ajansı (e-ha)