Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yabancı hakem atanmasına sert tepki gösterdi. Aras, bu kararın Türk hakemlerine ve Türk futboluna saygısızlık olduğunu vurguladı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aras, "Türk hakemlerine güvenmeyip Türkiye Cumhuriyeti Süper Ligi maçlarını ithal hakemlerin yönetmesini istemek manda ve himayeyi kabul etmekle eş değerdir. 'Ben yönetemiyorum gel sen yönet' demektir. Türk futbolu yabancı hakem dayatmasıyla aşağılanıyor. Bu uygulama Türk hakemlerine ve Türk futboluna yapılan büyük bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.
"Türk Futbolu Aşağılanıyor"
Aras, TFF'nin bu kararının Türk futbolunun itibarını zedelediğini ve Türk hakemlerinin yeteneklerine olan güvensizliği yansıttığını belirtti. "Türk futbolu yabancı hakem dayatmasıyla aşağılanıyor" diyen Aras, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu savundu.
"Manda ve Himayeyi Kabul Etmekle Eş Değer"
Yabancı hakem atanmasının "manda ve himayeyi kabul etmekle eş değer" olduğunu vurgulayan Aras, "Ben yönetemiyorum gel sen yönet' demektir" ifadesiyle TFF'nin yetersizliğini eleştirdi.
Derbiye Sloven Hakem Atandı
TFF, derbi maçını yönetmesi için Sloven hakem Slavko Vincic'i görevlendirdi. Bu karar, futbol camiasında tartışmalara yol açtı.
Aras'tan TFF'ye Çağrı
Aras, TFF'ye çağrıda bulunarak, Türk hakemlerine güvenilmesi ve Türk futbolunun itibarının korunması gerektiğini vurguladı.
e-ha Zeki Güzel/Muğla
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras'tan Derbiye Yabancı Hakem Atanmasına Sert Tepki
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yabancı hakem atanmasına sert tepki gösterdi. Aras, bu kararın Türk hakemlerine ve Türk futboluna saygısızlık olduğunu vurgulad

24 Şubat 2025, Pazartesi - 10:25